#groeigenoten

Programma’s

Programma’s

Op zoek naar
de juiste groei?

Floric biedt groeiprogramma's die jou of je collega’s helpen ontwikkelen. Centraal staat groei. Groei als ambitieus talent, leider én als persoon. Altijd vanuit de combinatie inhoud, persoon en netwerk. We doen dit voor én namens bedrijven. Op maat gemaakt voor een brancheorganisatie of inhouse, maar ook specifiek voor ondernemers (in spé). Hieronder een indruk van de programma’s van Floric. 

Onze programma's

 • Motorblok

  De continuïteit van tuinbouwbedrijven wordt vaak gekoppeld aan de aanwezigheid van kwaliteiten bij de ondernemer. Uiteraard klopt dat, maar vaak vergeten we daarbij de collega’s die ervoor zorgen dat de organisatie draait, die verantwoordelijkheid nemen voor de dagelijkse gang van zaken, dagelijks de puntjes op de i zetten. Zodat de ondernemer weer een stap voorwaarts kan zetten. Dit programma richt zich op jou als operationele held, op het motorblok.  

 • Young Executives

  Binnen de agro en tuinbouwsector ontstond vanuit jonge ondernemers de behoefte naar kennisontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling. Daarom heeft Floric het Young Executives programma in het leven geroepen.

 • Young AVAG

  AVAG, de brancheorganisatie voor tuinbouwtechniek, initieerde Young AVAG en vroeg Floric de verantwoordelijkheid voor dit programma te dragen. Young AVAG is een ontwikkelprogramma waar “Groeien” centraal staat, exclusief voor talenten van AVAG-leden.

 • Think Different Group Opti-flor

  De Think Different Group is ontstaan vanuit het DNA van Opti-flor: doen wat je leuk vindt, gewaardeerd worden voor je inzet en met z’n allen elke dag verder bouwen aan een succesvol merk. 

 • Tuinbouw Toekomst

  Gedurende een periode van 9 maanden worden tuinbouwjongeren uitgedaagd hun strategisch denkvermogen te verhogen. Het fundament van het programma wordt gevormd door actuele thema’s en tuinbouwscenario’s (ontwikkelt door Accez).

 • Masterclass Leiderschap & <br>Strategie

  Glastuinbouwondernemers komen voor steeds grotere en vaak nog onbekende uitdagingen te staan. Glastuinbouw Nederland en Rabobank faciliteren deze ondernemers in het vormgeven van hun toekomst als ondernemer en bedrijf, uitgevoerd door Floric. In 2022 zijn we gestart met deze masterclass Leiderschap en Strategie en in 2023 wordt de masterclass aangeboden voor een nieuwe lichting ambitieuze ondernemers

 • De Kroon

  Vanuit een uitgesproken behoefte bij koplopers in de tuinbouw, startten we een tafel waar discussie over complexe, strategische vraagstukken, op onafhankelijke, betrouwbare basis kon plaatsvinden. Tuinbouwondernemers, de top in sierteelt en voedingstuinbouw, ontmoeten elkaar om te verdiepen op het thema organisatieontwikkeling. De component leiderschap speelt hierin een centrale rol.

 • Onderneming2026

  Onderneming2026 richt zich op de lange termijn positie van de tuinbouwonderneming: welke elementen bepalen het succes van de Onderneming2026? In de vorm van Mastersessies stimuleerden we ondernemers om na te denken over hun onderneming in 2026.

 • Young Capital

  Als mens groei je continu, je gaat van fase naar fase. Young Capital is een doorlopend leiderschapsprogramma voor de scholieren en young professionals werkzaam bij Pligt Professionals. Young Capital richt zich op de eerste fases van het werkzame bestaan.  

Succesverhalen

Nicole van Langen
Nicole van Langen
Amigo Plant

Denkwijzen en ideeën van anderen hebben mij aan het denken gezet in richtingen die ik zelf nog niet had gezien!

Young Executives
Florpartners