Programma’s

Motorblok

De continuïteit van tuinbouwbedrijven wordt vaak gekoppeld aan de aanwezigheid van kwaliteiten bij de ondernemer. Uiteraard klopt dat, maar vaak vergeten we daarbij de collega’s die ervoor zorgen dat de organisatie draait, die verantwoordelijkheid nemen voor de dagelijkse gang van zaken, dagelijks de puntjes op de i zetten. Zodat de ondernemer weer een stap voorwaarts kan zetten. Dit programma richt zich op jou als operationele held, op het motorblok.  

Het doel van het ‘motoblokprogramma’ is het verhogen en prikkelen van jouw strategische competenties. We dagen je uit en ondersteunen je om te groeien in  je zelfbewustzijn en nadere kennismaking met jezelf. Gedurende het programma werk je samen met sectorgenoten en werk je aan leiderschap en management skills.  

Je gaat de dialoog aan over een kritische kijk naar actualiteiten en lange termijn ontwikkelingen van de sector. Je komt samen met sectorgenoten met variërende achtergronden; zowel qua product, qua functie, qua studie, maar zeker ook qua persoonlijke kwaliteiten en communicatiestijl. Deze verschillen inspireren en leren je te kijken vanuit verschillende perspectieven. 

Het programma bestaat uit drie fases:  

  1. Ontkiemen: We komen erachter wat we niet weten en willen ontwikkelen. 
  2. Groeien: We dagen je uit om bewust anders handelen te verankeren en op zoek te gaan naar oplossingen en inspiratie. Deze fase staat in het teken van “Hoe kan het anders.” 
  3. Oogsten: Op een frisse manier kijken wordt onderdeel van je doen en laten, je begeleidt andere in hun eigen proces. Deze fase staat in het teken van creëren en energie voor nieuwe dingen. 

Thema’s die we behandelen gedurende de drie fases zijn bijvoorbeeld leidinggegeven aan teams, innovatie, scenario denken, het tuinbouw(familie)bedrijf, trends, toekomstige ontwikkelingen en duurzaamheid en persoonlijke waarden en uitdagingen.  

Benieuwd of het programma bij jou of bij jouw motorblok past? We nodigen je graag uit om contact op te nemen.

  • Initiatiefnemer(s) Floric
  • Deelnemers Operationele helden en sleutelfiguren dicht bij de ondernemers in het bedrijf, MT leden
  • Tijdsduur 2 jaar, 10 bijeenkomsten
  • Groepsgrootte 15 personen
  • Status Lopend

Heb je interesse om deel te
nemen aan één van de programma’s
of wil jij een programma op maat?