Programma’s

Young Executives

Binnen de agro en tuinbouwsector ontstond vanuit jonge ondernemers de behoefte naar kennisontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling. Daarom heeft Floric het Young Executives programma in het leven geroepen.

Young Executives is een 2-jarig programma voor tuinbouwondernemers (in spé) van 20 tot 35 jaar. De deelnemers ontwikkelen zich op inhoudelijk en persoonlijk vlak. Ze leren van elkaar, bouwen hun kennis van de tuinbouw uit, en ontwikkelen zichzelf als leider en als persoon. Daarnaast bouwen de deelnemers een hecht netwerk op waar zij altijd met hun hulpvragen terecht kunnen.

Workshops, tweedaagse trainingen en een trip naar het buitenland zijn onderdeel van het programma. Thema’s die hierbij onder andere aan bod komen zijn strategie, innovatie, samenwerking, financieren, internationalisering, duurzaamheid, leiderschap, organisatieontwikkeling en het managen van groei. We gaan op ontdekkingstocht, op bezoek bij andere ondernemers en organisaties. We zoeken de breedte op zodat de deelnemers van alles in hun rugzakje krijgen waarmee een succesvol en toekomstbestendig bedrijf vorm kunnen geven. 

Deelnemen aan het programma? Neem contact met ons op. 

Wil je meer weten over de trip naar Ontario, Canada in 2024? Bekijk hier het concept van het programma.

Nicole van Langen
Amigo Plant
Denkwijzen en ideeën van anderen hebben mij aan het denken gezet in richtingen die ik zelf nog niet had gezien!
Young Executives
Christiaan Luijendijk
Noordhuys Tomatoes
Yex heeft mij geleerd om meer voor mezelf op te komen en mezelf op de eerste plek te zetten. De uitkomst hiervan is uiteindelijk dat je beter gaat presteren, delegeren, prioriteiten stellen en een goed team om je heen gaat zoeken.
Young Executives
Hanneke Ubink
Handelskwekerij Ubink b.v.
YEX heeft mijn netwerk enorm vergroot, ik heb nog meer kennis opgedaan over de tuinbouw en ik heb veel kunnen sparren met peers over mijn eigen uitdagingen.
Young Executives
Thorben Looije
Valto
Dit programma zorgt voor nieuwe contacten en geeft me andere gedachten over internationaal ondernemen. Dankzij de vaste contactmomenten kunnen we verdiepen, mensen leren kennen en even over iets anders denken wat goed is voor jezelf en het bedrijf.
Young Executives
Kees van Giessen
Van den Elzen Plants
Je krijgt op hoog niveau bij vooraanstaande bedrijven een kijkje in de keuken.
Young Executives
Thom Persoon
Forever Plants
Young executives heeft mij geïnspireerd door de presentaties die wij hebben gehad bij allerlei interessante partijen en het heeft mij geholpen om mijn visie richting het internationaal ondernemen te verduidelijken.
Young Executives
Sebastiaan Breugem
Tomatenkwekerij Breugem B.V.
Het hielp mij om een frisse en ruime blik op onze sector en daar buiten te hebben. Daarnaast draagt het bij aan de vorming van de visie en strategie voor ons bedrijf de komende jaren.
Young Executives
Mike Gitzels
Plantenkwekerij Gitzels B.V.
Met name de groepsdynamiek en het netwerk dat je opbouwt onderling geeft een grote toegevoegde waarde. Daarbij brengt YEX je in contact met interessante sprekers van binnen- en buiten de sector die handvaten geven voor het internationaal ondernemen.
Young Executives
  • Initiatiefnemer(s) Jonge ondernemers i.s.m. Florpartners
  • Deelnemers Ondernemers én toekomstig leiders van teeltbedrijven
  • Rol Floric Eindverantwoordelijk en organisator
  • Tijdsduur 2 jaar
  • Groepsgrootte 15-20 talenten
  • Status Lopend

Heb je interesse om deel te
nemen aan één van de programma’s
of wil jij een programma op maat?