Trainingen

Leiderschap in het familiebedrijf

De training leiderschap in een familiebedrijf is voor iedereen die te maken heeft met familiebedrijven in de tuinbouw. Samen met de deelnemers onderzoeken we wat het betekent om in een familiebedrijf te werken. Cultuurvraagstukken, continuïteitsvraagstukken en strategievraagstukken zijn onderdeel van deze trainingsmodule. Deze training gaat over reflectie en bewustwording wat de plek waar jij werkt voor jou betekent, over verschillen en overeenkomsten tussen de familiebedrijven in de sector.

Ben je deel van de familie? Dan onderzoeken we samen met jou en je groeigenoten de dynamieken die je tegenkomt in het bedrijf en in de familie. Wil je het stokje overdragen? Wat is daar dan voor nodig? Wil je het bedrijf overnemen? Wat staat je dan te wachten en hoe pak je dit aan?   

Ben je (aankomend) MT of directielid en niet onderdeel van de familie? In de training kijken we samen met jou en je groeigenoten naar de verschillende formele en informele rollen in het bedrijf, hoe familiewaarden behouden kunnen blijven en hoe patronen die de ontwikkeling van het bedrijf in de belemmeren, doorbroken kunnen worden.   

We geven de training vorm aan de hand van een aantal modellen en voorbeelden uit de praktijk, ingebracht door sprekers of de deelnemers zelf. 

  • Eigenschappen Cultuurvraagstukken, continuïteitsvraagstukken en strategievraagstukken, familievraagstukken
  • Voor wie Iedereen die te maken heeft met een familiebedrijf in de tuinbouw(techniek)
  • Tijdsduur 4-6 uur

Heb je interesse om deel te
nemen aan één van de trainingen
of wil jij een training op maat?