Trainingen

Persoonlijk leiderschap in de tuinbouw

In de training persoonlijk leiderschap in de tuinbouw(techniek) komen verschillende onderwerpen aan bod. De training geeft je inzichten in jouw kenmerken en kwaliteiten als leider in de tuinbouw en handvaten om skills die je als leider nodig hebt verder te ontwikkelen.  

We zullen leiderschap en bedrijfsculturen in de tuinbouwsector beschouwen. Vervolgens gaan we aan de slag met wat voor type leider of ondernemer ben je? Dit doen we aan de hand van modellen zoals bijvoorbeeld het competentiemodel dat de vakman, de manager, de ondernemer en de pionier van elkaar onderscheid. We staan stil bij welke rollen jij als leider hebt, welke kwaliteiten hiervoor nodig zijn en welke van deze kwaliteiten je mogelijk wilt versterken.  

We zullen stilstaan bij een aantal praktische handvaten en deze tijdens de training toepassen. Hoe ga je om met verandering? Wat als er weerstand ontstaat? Hoe ziet situationeel leiderschap er uit? Hoe kan je soft skills zoals, luisteren, vragenstellen en feedback inzetten om tot het resultaat te komen waar je naar streeft? Er is tijdens de training veel ruimte om te sparren, casussen in te brengen  en met elkaar te oefenen.  

  • Eigenschappen Persoonlijke vraagstukken, Intervisie & Casuïstiek
  • Voor wie Leiders in te tuinbouw(techniek), ondernemers
  • Tijdsduur 4-6 uur

Heb je interesse om deel te
nemen aan één van de trainingen
of wil jij een training op maat?